Naon léngkah pikeun ngirangan konsumsi éléktroda

Ayeuna, tindakan utama pikeun ngirangan konsumsi éléktroda nyaéta:

Optimalkeun parameter sistem catu daya. Parameter catu daya mangrupikeun faktor konci anu mangaruhan kana konsumsi éléktroda. Salaku conto, pikeun tungku 60t, nalika tegangan sisi sekundér nyaéta 410V sareng ayeuna 23kA, konsumsi éléktroda payun-tungtung tiasa diminimalkeun.

Éléktroda komposit anu didinginkan ku cai diadopsi. Épéktroda komposit anu didinginkan ku cai mangrupikeun jinis éléktroda énggal dikembangkeun di luar negeri dina sababaraha taun terakhir. Éléktroda komposit anu didinginkan ku cai diwangun tina bagian tabung baja anu didinginkan ku cai luhur sareng bagian kerja grafit anu handap, sareng bagian anu didinginkan ku cai kira-kira 1/3 tina panjang éléktroda. Kusabab teu aya oksidasi suhu luhur (oksidasi grafit) dina bagian tabung baja anu didinginkan ku cai, oksidasi éléktroda diréduksi, sareng bagian tabung baja anu didinginkan ku cai ngajaga kontak anu saé sareng gripper. Kusabab benang bagian anu didinginkan ku cai sareng bagian grafit nyoko kana jinis anu didinginkan ku cai, bentukna stabil, tanpa karuksakan, sareng tiasa tahan torsi ageung, anu ningkatkeun kakuatan antar muka éléktroda, sahingga sacara signifikan ngirangan konsumsi éléktroda.

1

Mékanisme anti oksidasi éléktrit grafit nyemprot cai diadopsi. Dina pandangan konsumsi éléktroda dina prosés peleburan, ukuran téknis nyemprot cai éléktroda grafit sareng pencegahan oksidasi diadopsi, nyaéta, alat panyemprot cai ring diadopsi di handapeun griper éléktroda pikeun nyemprot cai dina permukaan éléktroda, janten yén cai ngalir ka handapeun permukaan éléktroda, sareng pipa cincin dianggo pikeun niup hawa anu dikomprés kana permukaan anu ayeuna di luhur liang éléktroda tina tungku tungku, janten pikeun ngamankeun aliran cai. Ngagunakeun metode ieu, konsumsi éléktroda baja ton turun sacara jelas. Téknologi anyar mimiti diterapkeun dina tungku listrik listrik anu luhur pisan. Metoda éléktroda nyemprot cai saderhana, gampang dioperasikeun sareng aman.

Téknologi palapis permukaan éléktroda. Téknologi palapis éléktroda mangrupikeun padika anu saderhana sareng efektif pikeun ngirangan konsumsi éléktroda.

Bahan palapis éléktroda anu biasa dianggo nyaéta aluminium sareng sagala rupa bahan keramik, anu ngagaduhan résistansi oksidasi anu kuat dina suhu luhur sareng sacara efektif tiasa ngirangan konsumsi oksidasi dina permukaan sisi éléktroda.

2

Dip éléktroda dipaké. Éléktroda beuleum nyaéta neuleumkeun éléktroda kana agén kimia sareng ngadamel permukaan éléktroda berinteraksi sareng agén pikeun ningkatkeun résistansi éléktroda kana oksidasi suhu luhur. Konsumsi éléktroda dikirangan 10% ~ 15% dibandingkeun sareng éléktroda normal.

3

Pos waktos: Aug-10-2020